cloudz

Hvordan bruke Samtavla

Lag en oppgave

Hvordan du formulerer en oppgave eller spørsmål er sentralt i utforskende samtaler. Du finner mer informasjon om dette under ‘forstå klasseromssamtaler’.

Etter innlogging åpnes et panel til høyre for å legge til oppgaver. I dette panelet kan du redigere oppgaver og legge til nye. Du kan legge til oppgaver på forhånd, eller du kan gjøre dette underveis i timen. Dette avhenger av dynamikken av dialogen.

Hver oppgave får sin egen tråd og sin egen tavle. Dersom du legger til mer enn én oppgave, så vil Samtavla vise piler i den øverste linjen slik at du kan navigere fram og tilbake mellom oppgavene.

Illustrasjonen nedenfor viser to oppgaver, og fokuset er på den andre.

Elever kan navigere til den neste eller forrige oppgaven ved å bruke pilene. Når du som lærer navigerer til den neste eller forrige spørsmålet, så endres dette også for deltagerne. De kan derimot, navigere fritt mellom oppgavene.

Du kan også velge en bakgrunn med en vertikal eller horisontal linje, eller begge deler. Dette kan være til nytte når studenter organiserer bidrag. Linjene kan representere før/etter, for/imot, enig/uenig, osv.

Bruk menyknappen for hver oppgave for å redigere eller slette. Redigerte oppgaver er umiddelbart endret hos deltakernes skjermer. Det er kun mulig å slette dersom det ikke er noen bidrag for den oppgaven enda.